Izrael intenzivirao uništavanje palestinskih domova

15 Feb 2017
2812 puta

Intenziviranje uništenja palestinskih domova i zgrada na Zapadnoj obali, uključujući i istočni Jerusalem, u 2016. godini ukazuje na izraelsku politiku prema palestinskom prisustvu u tim regijama, saopćila je izraelska grupa za ljudska prava B’Tselem.

Izrael se poziva na neposjedovanje građevinskih dozvola kao opravdanje za uništenje kuća.

Kako navodi B’Tselem, izraelske vlasti uništile su 88 stambenih zgrada i 48 drugih građevina u okupiranom istočnom Jerusalemu u 2016. Petnaest zgrada uništili su njihovi vlasnici kako bi izbjegli visoke troškove koje im je nametnula gradska vlast zapadnog Jerusalema, a ukupno 295 ljudi, među kojima 160 maloljetnika, ostali su beskućnici. 

- Izraelske vlasti nastavile su svoju diskriminatornu politiku prema palestinskim mještanima istočnog Jerusalema u okviru svoje ukupne politike prisiljavanja Palestinaca da napuste grad. Njihove akcije također su dio napora na ostvarenju demografskog i geografske realnosti koja bi onemogućila svaki budući pokušaj da se dovede u pitanje izraelski suverenitet nad istočnim Jerusalemom - navodi izraelska grupa za ljudska prava, prenosi palestinska novinska agencija WAFA.

(FENA) B.D.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.