Racije u Njemačkoj: Oduzeta velika količina oružja i municije

26 Okt 2017
1736 puta

Berlinska policija oduzela je veliku količinu oružja i municije u četiri racije, koje su bile usmjerene na potragu za muškarcem navodno povezanim s oružanom grupom Islamska država Irak i Levant.

U saopćenju policije navodi se da je tokom noći uhapšen državljanin Njemačke (40) turskog porijekla i da bi trebalo da se ubrzo pojavi pred sudom, prenosi AP.

Osumnjičeni je ranije bio osuđen za kršenje zakona o oružju i posjećivao je džamiju koja je bila pod nadzorom državne sigurnosti, rekla je glasnogovornica tužiteljstva Silke Becker.

"Postalo je jasno da je osumnjičeni mogao da ima islamističku pozadinu i islamističku vezu u najširem smislu te riječi", rekla je ona, prenosi Reuters.

Istraga počela u junu
Racije su pokrenute nakon istrage koja je počela još u junu, a glasnogovornik policije Winfrid Venzel kazao je da je policija tokom racije pronašla pištolje, puške i 20 do 30 kutija sa municijom i da je osumnjičeni posjećivao džamije koje su za vlasti bile od "posebnog interesa".

Njemačku je pogodilo nekoliko napada 2016. godine.

Njemačka služba za unutrašnju sigurnost upozorila je na moguće napade, posebno u svjetlu sve većeg broja stranih boraca koji se vraćaju iz ratnih zona u Siriji i Iraku.

(Al Jazeera)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.