Švedska: Ubijen bokser i zloglasni gangster iz Srbije

Muškarac, za koga se sumnja da je bivši srbijanski bokser i zloglasni ganster iz Stokholma Mile Marković, ubijen je s četiri hica iz vatrenog oružja dok je sjedio u svom automobilu u sjeverozapadnom dijelu švedske prijestonice, javljaju švedski mediji. 

Policija je pozvana nešto poslije 18 sati, a jedan od očevidaca je ispričao da je čuo četiri pucnja i vidio kako bijeli automobil odlazi velikom brzinom, javlja website thelocal.se

U saopćenju policije navodi se da je žrtva pronađena u automobilu s nekoliko prostrelnih rana na glavi. 

Nekoliko medija je objavilo da je žrtva 52-godišnji Mile Marković, poznata ličnost u stokholmskom podzemlju s dugim spiskom presuda. On je nekada vodio noćni klub Prive, gdje su organizirane orgije kojima je često prisustvovao švedski kralj Karl Gustav XVI. 

Bliski prijatelj gangstera potvrdio je da je ubijeni muškarac Marković. 

-Da, tačno je. On je mrtav. Ubijen je s četiri metka u glavu. Čista egzekucija - rekao je prijatelj. 

Policija traga za bijelim starijim modelom automobila koga su očevici vidjeli da napušta mjesto ubistva s ugašenim svjetlima. 

Marković je tri puta osuđen na zatvorske kazne u periodu od 1995. do 2009. godine zbog mita, utaje poreza, kršenja zakona o oružju i krivičnim djelima koja se odnose na narkotike. 

U decembru je oslobođen optužbe da je učestvovao u planiranju ubistva bivšeg poslovnog partnera poslije pucnjave u klubu Prive u maju 2013. godine. 

Vlasnik kluba i bivši bokser postao je još ozloglašeniji poslije objavljivanja neautorizirane biografije švedskog kralja 2010. godine. 

U knjizi naslovljenoj "Karl Gustav XVI - nevoljni monarh" nalaze se poglavlja u kojima se opisuje kako je kralj prisustvovao orgijama u Markovićevim striptiz klubovima, prenosi Tanjug. 

Marković je tvrdio da ima kompromitirajuće slike kralja, ali kada su kasnije objavljene u medijima stručnjaci su tvrdili da su montirane. 

(Fena)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.