Twitter: Hakeri napali 130 naloga, preuzeli kontrolu nad 45

18 Jul 2020
1122 puta

Kompanija Twitter saopštila je danas da se na meti nedavnog hakerskog napada našlo 130 naloga na toj društvenoj mreži, a da su nepoznati napadači uspjeli da preuzmu kontrolu nad 45 naloga, sa kojih su potom, pokušavajući da prevare druge korisnike Twittera, pozivali na vršenje transakcija u kriptovaluti "bitkoin".

Prema javno dostupnim podacima o "bitkoinu", oni su na taj način stekli iznos u protivvrijednosti više od 100.000 dolara, navodi Rojters.

Među onima čiji su nalozi preoteti bili su predsjednički kandidat na izborima u SAD Džo Bajden, američka televizijska zvijezda Kim Kardašijan, bivši predsjednik SAD Barak Obama, milijarder Ilon Mask, reper Kanje Vest, osnivač "Amazona" Džef Bezos, investitor Voren Bafet, suosnivač Microsofta Bil Gejts, a isto se dogodilo i sa zvaničnim nalozima kompanija Uber i Apple

Twitter je naveo da su hakeri mogli da steknu uvid u lične podatke korisnika 130 napadnutih naloga, kao što su elektronske adrese i brojevi telefona, kao i da su im, u slučajevima kada su uspeli da potpuno preuzmu nečiji nalog, bile dostupne i druge informacije, ali se u saopštenju kompanije ne precizira o kakvim informacijama je riječ.

Napad, koji se dogodio u srijedu, omogućen je manipulacijom čija je žrtva bila mala grupa zaposlenih u kompaniji Twtiter, preko koje su hakeri uspeli da ostvare pristup internim alatima za podršku, navodi se u saopštenju.

(N.N.)

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.