U Teksasu pogubljena žena osuđena na smrt

Suzana Baso, osuđena na smrt zbog mučenja i ubistva mentalno bolesnog čovjeka kojeg je prethodno namamila u Teksas lažnim obećanjem braka, pogubljena je u četvrtak ujutro u Huntsvilleu, i to je rijedak slučaj egzekucije nad ženom u SAD.

Baso (59), kojoj je ubrizgana smrtonosna injekcija, tek je 14. žena koja je pogubljena u SAD otkako je Vrhovni sud 1976. godine dozvolio da se najstrožija kazna ponovo primjenjuje. Poređenja radi, u istom periodu je pogubljeno skoro 1.400 muškaraca.

Suzana Baso je rekla zatvorskom čuvaru da nema nikakvih posljednjih riječi, i samo se nasmiješila u pravcu dvoje prijatelja koji su kroz prozor posmatrali čin njene egzekucije. Proglašena je mrtvom 11 minuta poslije ubrizgavanja smrtonosne doze pentobarbitala.

Osuđena je na smrt zbog ubistva Luisa "Badija" Musoa iz 1998. godine, čije je isprebijano i unakaženo tijelo, oprano izbjeljivačem i oribano četkom, pronađeno u jednom slivniku nadomak Houstona. Imao je nekoliko slomljenih kosti, 14 slomljenih rebara i frakturu lobanje, opekotine od cigareta i modrice svuda po tijelu, prenosi Beta.

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.