London: Demonstranti pozvali na obustavu prodaje oružja Izraelu

15 Sep 2021
926 puta

Desetine demonstranata u Londonu, glavnom gradu Velike Britanije, održali su protest protiv prodaje oružja Izraelu, javlja Anadolu Agency (AA).

Okupljeni građani su održali protestnu šetnju protiv Međunarodnog sajma odbrane, sigurnosti i opreme (DSEI) koji se održava u Izložbenom centru ExCeL.

Demonstranti su noseći zastave Palestine pozvali na prekid prodaje i izvoza oružja u Izrael te su tražili zaštitu prava Palestinaca.

Grupa građana je držala ogromni transparent na kojem je pisalo "Rat počinje ovdje", a drugi su uzvikivali da je svijetu potrebno više solidarnosti, mira i jedinstva, a ne oružja. Na protestu su se mogli vidjeti i transparenti s natpisima "Zaustavite trgovce oružjem", "Prestanite naoružavati Izrael" i "Prestanite profitirati na ubijanju civila".

Okupljeni su također protestovali i protiv učešća izraelskih kompanija na sajmu u Londonu.

Očekuje se da će najmanje deset izraelskih kompanija za naoružanje učestvovati na DSEI-iju, uključujući i Elbit Systems, najveću privatnu kompanija za oružje u Izraelu, specijaliziranu za vojne bespilotne letjelice.

Međunarodni sajam odbrane, sigurnosti i opreme (DSEI), jedan od najvećih svjetskih sajmova vojne opreme, trajat će od 14. do 17. septembra.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.