Izraelska vojska ubila dva dječaka na okupiranoj Zapadnoj obali

30 Nov 2023
466 puta

Rano u srijedu, izraelska vojska ubila je dvoje palestinske djece tokom napada na grad Jenin na sjevernom okupiranom dijelu Zapadne obale.

Izraelska vojska saopćila je da je izvršila raciju u Jeninu i ubila dvojicu palestinskih napadača te priznala da su još dvije osobe ubijene u sukobima u Jeninu, ali nije dala daljnje komentare

Osmogodišnji Adam Samer Othman Al-Ghoul i 15-godišnji Basel Suleiman Tawfiq Abu Al-Wafa ubile su izraelske snage pucajući streljivom iz teško oklopljenog izraelskog vojnog vozila.

Video pucnjave je postao viralan na društvenim mrežama, na snimku se vidi kako su dvoje djece upucana dok su trčala.

Palestinska grupa Hamas pozvala je u srijedu na prosljeđivanje ubistva dvoje palestinske djece Međunarodnom kaznenom sudu.

"Namjerno ubistvo dvoje palestinske djece u gradu Jeninu je užasan zločin koji razotkriva okupacijski sadizam", naveo je Hamas u saopćenju.

Također su apelovali na međunarodne pravne subjekte "da osude takav odvratan zločin i proslijede ga Međunarodnom krivičnom sudu" kako bi Izrael i njegovi čelnici odgovarali.

(klix.ba)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.