Obama izrazio žaljenje zbog pucnjave u Fort Hoodu

Američi predsjednik Barack Obama je izrazio veliko žaljenje zbog još jedne pucnjave u vojnoj bazi Fort Hood u Teksasu.

Vojnik je ubio tri osobe i ranio najmanje 16 prije nego što je sebi oduzeo život u bazi, mjestu još jednog smrtonosnog napada 2009. godine.

- Otkrit ćemo šta se tačno dogodilo. Žalimo što se tako nešto moglo opet dogoditi - rekao je Obama novinarima u Chicagu, gdje je otputovao na dobrotvornu priredbu demokrata.

Jedan američki vojnik također je ranio 16 vojnika, podsjeća Reuters.

Ovaj vojnik je četiri mjeseca proveo u Iraku 2011. godine i imao je "mentalnih problema", među kojim i depresiju od koje se liječio, precizirao je general Michael Milley na konferenciji za štampu.

- Ne znamo koji su bili njegovi motivi. Znamo da je ovaj vojnik imao mentalnih problema. Liječen je od depresije i "drugih psihičkih i psiholoških problema - kazao je general ali je precizirao da u ovom stadiju vojniku nije dijagnosticiran posttraumatski sindrom.

On je bio stacioniran u Fort Hoodu od februara.

- U ovom stadiju, nema indikacija koje povezuju ovaj incident s terorizmom iako ništa ne isključujemo - dodao je on.

General je odbio da navede ime i čin napadača koji je pripadao jedinici za logističku podršku. Bio je oženjen.

Vojnik je ušao u zgradu, otvorio vatru, zatim ušao u vozilo i ponovo pucao s pištoljem Smith&Wesson kalibra 45mm, koji je nedavno kupio u jednoj prodavnici. Izašao je zatim iz vozila, ušao u jednu drugu zgradu i ponovo pucao, kazao je general Milley.

Vojna policija je intervenirala u roku od 15 minuta i stigla napadača na jednom parkingu. U tom tremutku, on je izvršio samoubistvo, kazao je general. 

(Fena)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.