Američka obavještajna služba će objaviti nove elemente nesreće MH-17

Američka obavještajna služba treba predstaviti u utorak u toku dana dokaze koji podržavaju tezu o odgovornosti proruskih pobunjenika u obaranju Boeinga 777 Malaysia Airlinesa na istoku Ukrajine.

- Brojni dokazi su već predstavljeni i daju prilično uvjerljivu sliku - izjavio je glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest.

- Zvaničnici obavještajne službe će kasnije u toku dana predstaviti više podataka i više dokaza - dodao je on, ne dajući druge pojedinosti o prirodi ovih informacija.

Dan nakon katastrofe, američki predsjednik Barack Obama je rekao da je malezijski avion oboren projektilom zemlja-zrak ispaljenim iz oblasti koju kontroliraju proruski separatisti.

- Do ovog trenutka, ukrajinska vojska nema protuzračno oružje raspoređeno u ovom području - ponovo je naglasio Earnest.

Obama je u ponedjeljak zatražio od Rusije da prisili pobunjenike na istoku Ukrajine da sarađuju u međunarodnoj istrazi o ovoj katastrofi. 

Predsjednik Vladimir Putin je rekao u utorak da će učiniti "sve što je u njegovoj moći" da doprinese transparentnoj istrazi.

(Fena) hd

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.