Crne kutije iz malezijskog aviona stigle u Britaniju

Crne kutije iz malezijskog aviona koji se srušio s 298 putnika i članova posade na istoku Ukrajine, stigle su u Britaniju, saopćila je specijalna istražna komisija ukarajinske vlade.

-Danas... crne kutije iz Boinga 777 su stigle u Britaniju pod kontorolom ICAO (Međunarodne civilne zračne organizcije) - navela je Komisija na svojoj Facebook staranici, prenio je Reuters.

Zvaničnici Malezije predali su jučer crne kutije s leta MH17 Holandskoj komisiji za sigurnost (OVV) koja predvodi međunarodnu istragu.

Britanski premijer David Cameron najavio je da će britanski zrakoplovni stručnjaci analizirati sadržaj crnih kutija iz malezijskog putničkog aviona.

Cameron je na Twitteru naveo da će, na zahtjev holandske vlade, britanski eksperti preuzeti podatke za analizu, prenio je AP.

Ukrajina je prepustila Holandiji vodeću ulogu u istrazi uzroka pada malezijskog aviona, izjavio je holandski premijer Mark Rutte i naveo da će prva tela žrtava avionske nesreće na istoku Ukrajine stići danas u Holandiju.

Identifikacija ostataka mogla bi, prema njegovim riječima, potrajati nekoliko nedjelja ili mjeseci.

U padu "boinga 777" prošle sedmice poginulo je svih 298 putnika i članova posade. Većina putnika - 193 - bili su državljani Holandije, prenosi Blic.

(Fena) mb

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.