Kalifornija uvela štednju vode zbog rekordne suše

Suočena s rekordnom sušom, Kalifornija je u srijedu najavila vanredne mjere za 25-postotno smanjenje potrošnje vode koje će natjerati obične građane ali i poljoprivrednike i institucije da smanje rasipnost.


-Zbog najslabije akumulacije snijega ikada zabilježene i s obzirom da nije na vidiku prestanak suše, najteže u povijesti, guverner Jerry Brown objavio je u srijedu mjere štednje vode radi ograničavanja rasipnosti i ulaganja u nove tehnologije kako bi se Kalifornija bolje pripremila za sušu, objašnjava se u saopćenju objavljenom u srijedu.

-Ta rekordna suša zahtijeva mjere bez presedana - naglasio je on.

Kalifornijski ured za zalihe vode objavio je u srijedu da prvi put u posljednjih 75 godina 1. aprila na 2000 metara visine u planinama Sierra Nevade nije bilo snijega.

Katastrofalna suša koja pogađa zapad SAD-a ugrožava podzemne zalihe vode i prijeti opskrbi vodom u tom području gdje živi 40 miliona ljudi.

Među najavljenim mjerama u srijedu, Kalifornija će zatražiti zamjenu 4,6 miliona četvornih metara travnjaka biljkama koje trebaju manje vode poput kaktusa, agava i drugih sukulentnih biljaka, prenosi Hina.

(Fena) mb

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.