Talijanski student u Sloveniji optužen za terorizam, prijetio cijanidom

Slovensko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv studenta iz susjedne Italije koji je lani pokušao ucijeniti dvojicu ministara u češkoj vladi prijeteći im pošiljkama cijanida, a tereti ga za terorizam, objavili su u petak slovenski mediji.

 Ivan Cernic (24), student veterinarstva iz talijanske Gorizije, talijanski državljanin slovenskih korijena, uhićen je krajem prošle godine i od tada je u pritvoru u Sloveniji, gdje čeka na suđenje.

 Uhvaćen je kad je u lokalnom poštanskom uredu blizu Nove Gorice pokušao poslati pisma sa smrtonosnom dozom cijanida na adrese češkog ministra financija Andreja Babiša i ministra unutarnjih poslova Milana Chovaneca.

 Prve takve opasne pošiljke članovi češke vlade primili su nekoliko mjeseci ranije, ali ih nisu otvorili jer ih je otkrilo njihovo osiguranje, a jedna od pošiljaka dolazila je i iz Slovenije nakon čega su policije obiju država počele istraživati slučaj.

 Iako se sumnjalo da su pošiljke politički motivirane, utvrđeno je da se radilo o pokušaju iznude, odnosno da su pošiljatelji od čeških ministara zahtijevali novac tražeći da im bude doznačen na račun u bitcoinima.

 Cernic je uhvaćen u Sloveniji u suradnji s talijanskom policijom.

 U njegovu stanu u Goriziji nađene su opasne tvari i kemikalije, a u Sloveniji je optužen i zbog posjedovanja droge koja mu je nađena prilikom uhićenja, te zbog krivotvorenja jer je poštanske pošiljke slao identificirajući se lažnim dokumentima.

 (Fena) zp

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.