Pucnjava u američkom kinu, policija ubila napadača

06 Avg 2015
4135 puta

Američki mediji javili su kako je jučer oko 11 sati po lokalnom vremenu došlo do pucnjave u kinu u Antiohiju (Antioch)  u predgrađu Nešvila (Nashville) u američkoj saveznoj državi Tenesi (Tennessee).


Naoružani 51-godišnjak ubijen je pošto je ispalio nekoliko hitaca na bioskop u kom se prikazivao film "Pobješnjeli Maks: Autoput bjesa" (Mad Max: Fury Road) javio je Reuters.

Napadač je nosio sjekiru, a lakše je povrijedio najmanje jednu osobu.
Jedan čovjek je zadobio lakše povrede sjekirom, a još jedan muškarac i dvije žene bile su izložene dejstvu biber-spreja koji je koristio vjerovatno napadač, navodi britanska agencija.

Lokalni mediji izvijestili su kako je napadač koji je zapucao u kinu ubijen.

Policija je u kino došla zbog pronađenih sumnjivih ruksaka koji su bili napušteni u prostorijama kino kompleksa. Nakon toga, jedan od policajaca krenuo je pregledavati kino dvorane i tada je došlo do okršaja.

"Policajac je ušao u kino dvoranu u kojoj je bila projekcija filma i naišao na napadača, koji je zapucao na njega. Policajac je uzvratio paljbom, a potom izašao iz kina", kazao je policijski glasnogovornik Don Aaron.

Potom je u kino došla specijalna policija, koja se također sukobila s napadačem.

"Nakon još nešto pucnjave, napadač je mrtav. Smatramo kako je prijetnja eliminirana", dodao je Aaron. 

(Fena) bdž

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.