Rusija proširila embargo na Albaniju, Crnu Goru, Island i Lihtenštajn

Embargo na uvoz hrane pogodit će Ukrajinu samo ako potpiše ekonomski dio sporazuma o pridruženju s EU, izjavio je u četvrtak ruski premijer Dmitrij Medvedev.

- Od sada će lista, koja već uključuje EU, Australiju, Kanadu, Norvešku i SAD, i zabranjuje snabdijevanje nekim poljoprivrednim proizvodima iz tih zemalja od augusta prošle godine, biti produžena na Albaniju, Crnu Goru, Island i Lihtenštajn i, u zavisnosti od situacije, na Ukrajinu - kazao je on, dodajući da su te zemlje nedavno podržale proširenje ekonomskih sankcija EU protiv Rusije.

- Te zemlje objasnile su svoju odluku da produže antiruske sankcije činjenicom da su obavezane da to učine na osnovu određenih sporazuma s EU, ali je taj stav samo djelimično tačan - izjavio je Medvedev, dodajući da se "brojne zemlje koje imaju iste sporazume s EU nisu pridružile sankcijama protiv Rusije, tako da je to bila svjesna odluka, što znači njihovu spremnost na odgovor s naše strane".

Prošle je sedmice Rusija započela s masovnim uništenjem ilegalno uvezene hrane. Ruska agencija za nadzor sigurnosti hrane Rosselkhoznadzor saopćila je da je obim uvezene hrane koja je ilegalno prešla ruske granice opao od početka operacije, prenosi Russia Today.

(Fena) bdž

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.