Meka: Hiljadu hodočasnika evakuirano nakon požara

17 Sep 2015
1286 puta

Više od hiljadu azijskih vjernika je evakuirano iz hotela u Meki gdje je izbio požar, nekoliko dana prije početka hadža, velike godišnje hodočasti muslimana, saopćila je u četvrtak saudijska civilna zaštita.

Dva hodočasnika su povrijeđena u noćnom požaru u sobi hotela gdje su smješteni državljani jedne azijske zemlje, koja nije još utvrđena, precizirao je glasnogovornik, poručnik Abdallah el-Harithi u saopćenju.

Evakuirano je ukupno 1.028 vjernika iz hotela sa 11 katova i trebalo bi da budu smješteni negdje drugdje u Meki, dodao je on ali nije precizirao uzroke nesreće ni očekivane štete.

Ovaj požar se dogodio nakon teške nesreće, izazvane u petak padom velikog krana u Velikoj džamiji u Meki, koji je rezultirao smrću najmanje 107 ljudi i 400 porijeđenih vjernika.

Prema navodima saudijskih vlasti, gotovo 1,24 miliona vjernika je već stiglo iz inozemstva na hodočašće ove godine, čiji će rituali početi u utorak i nastaviti se dan kasnije odlaskom na planinu Arafat, u blizini Meke, uoči Bajrama koji će obilježiti muslimani u cijelom svijetu.

(Fena) hd

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.