Pentagon: SAD nije odgovaran za smrt dvoje Srba u Libiji

25 Feb 2016
1915 puta

Smrt dvoje uposlenika srbijanske ambasade u Libiji vjerojatno nije nastupila tokom američkog bombardiranja u petak usmjerenog na vođu grupe Islamska država, naveo je Pentagon.

"Informacije koje imamo ne potkrepljuju tvrdnje Beograda da je dvoje Srba poginulo u bombardiranju", objasnio je glasnogovornik Pentagona Jeff Davis.

Glasnogovornik je rekao da bi na tijelima dviju žrtava, muškarca i žene, čije su fotografije objavljene na društvenim mrežama, morale biti vidljive puno veće ozljede da su stvarno stradali u bombardiranju, koje je nanijelo jako velike štete. Te fotografije "ne pokazuje ozljede koje bismo očekivali od bombardiranje te snage", rekao je i precizirao da nastavljaju proučavati informacije kojima raspolažu.

Smrt dvoje Srba, uposlenika ambasade koji su oteti u novembru,  u subotu je premijer Aleksandar Vučić pripisao američkom bombardiranju dan ranije kampa za obuku grupe Islamska država u Libiji.

Američke vlasti su odmah izrazile sumnje i naglasile da su američke bespilotne letjelice sedmicama pratile taj položaj i nisu primijetile  prisustvo civila.

U srijedu je direktor CIA-e John Brennan odbio potvrditi smrt jedne do meta tog bombardiranja, Noureddinea Chouchanea alias Sabira, dužnosnika IS koji je odgovoran za napade u Tunisu prošle godine.

U napadu američkih borbenih  aviona ubijeno je pedesetak osoba.

(FENA) B.D.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.