Dužnosnici za nacionalnu sigurnost: Trump nije kvalificiran da vodi zemlju

09 Avg 2016
1051 puta

Pedeset istaknutih republikanskih dužnosnika za nacionalnu sigurnost, među kojima je i bivši ravnatelj CIA-e, u ponedjeljak je ocijenilo da je kandidat Donald Trump nekvalificiran da vodi zemlju te da bi bio "najlakomisleniji predsjednik u američkoj povijesti".

Izjava je bila zadnje u nizu odbijanja republikanskih sigurnosnih stručnjaka u pogledu Trumpove kandidature i upečatljiva je po oštrini tona.

"Trumpu nedostaje karakternih osobina, vrijednosti i iskustva da bude predsjednik. On slabi moralni autoritet SAD-a u vodstvu slobodnog svijeta. Nedostaje mu temeljnog znanja i povjerenja u američki Ustav, američke zakone i ustanove, uključujući vjersku toleranciju, slobodu štampe i nezavisnog pravosuđa", stoji u izjavi, prenosi Hina.

U ponedjeljak se sve većem krugu republikanaca koji neće glasati za Trumpa pridružila i američka senatorica iz Mainea Susan Collins.

"Ovu sam odluku teško donijela, ali Trump nije čovjek koji odražava temeljne povijesne vrijednosti Republikanske stranke kojoj oboje pripadamo”, napisala je senatorica u otvorenom pismu američkoj javnosti objavljenom u Washington Postu.

Senatorica Collins je uvjerena da bi eventualnim izborom Trumpa za predsjednika SAD, “već i ovako opasan svijet postao još opasnijim”.

Ona je do sada najviša državna političarka koja se javno izjasnila protiv izbora Trumpa za predsjednika. Susan Collins je već četvrti mandat u američkom Senatu, a bila je i predsjednica senatskoga Odbora za unutarnju sigurnost.

(FENA) B.D.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.