GP BiH: Pokrenute interne istrage službenika koji su radili na provjerama S.S.

12 Okt 2016
1378 puta

Granična policija BiH u utorak je pokrenula interne i druge postupke u cilju provjere postupanja svih policijskih službenika uključenih u obavljanje graničnih provjera S.S. (1991.), koji se sumnjiči da je u prometnoj nesreći u Sarajevu usmrtio dvije osobe, kazala je Feni glasnogovornica GP BiH Sanela Dujković.

Dodala je kako će protiv svih policijskih službenika za koje bude utvrđeno da su načinili propuste u obavljanju službene dužnosti, bit pokrenuti disciplinski i drugi postupci te da će biti rigorozno sankcionirani.

 Naime, Granična policija BiH je jučer oko 9:30 sati, nakon provjera u bazama podataka, usmeno informirala MUP Sarajevske županije da je S.S., kojeg se sumnjiči da je u prometnoj nesreći u Sarajevu usmrtio dvije osobe, tog jutra u 6.36 sati izašao iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac.

Graničnu policiju BiH prethodno je MUP Sarajevske županije obavijestio da se S.S. (1991.) sumnjiči da je u prometnoj  nesreći u Sarajevu usmrtio dvije osobe, te je informacija proslijeđena svim organizacionim jedinicama GP BiH.

(FENA) I.B.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.