Tužilaštvo KS-a obaviješteno da je uhapšen Sanjin Sefić

13 Okt 2016
1139 puta

Tužilaštvo Kantona Sarajevo jutros je službeno obaviješteno od Interpola Sarajevo da je osumnjičeni Sanjih Sefić lišen slobode 12. oktobra, potvrdila je Feni glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić.

Naglasila je da sada slijedi ekstradicijski postupak, odnosno izručenje Sefića pravosudnim organima u BiH.  

Sanjin Sefić se sumnjiči da je prije dva dana u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne, vozeći velikom brzinom automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Prema informacijma MUPKS-a, radi se o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović sinoć je saopćio da se Sanjin Sefić nalazi u rukama policije Srbije i da će biti procesuiran u skladu s međunarodnim propisima koji uređuju oblast ekstradicije.

Kantonalni sud u Sarajevu potpisao je naredbu za raspisivanje potjernice za Sanjinom Sefićem, koji je pregazio dvije djevojke u Sarajevu i potom pobjegao u Srbiju, i rješenje o određivanju pritvora.

(FENA) J.Č.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.