CIK BiH - Poništeni izbori u Stocu

12 Jan 2017
1218 puta

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici donijela odluku kojom se poništavaju izbori u izbornoj jedinici Stolac za načelnika i za Općinsko vijeće i to na 23 biračka mjesta.

Lokalni izbori u BiH održani 2. oktobra 2016. godine u izbornoj jedinici Stolac na 23 biračka mjesta nisu provedeni u skladu sa Izbornim zakonom BiH, odnosno, izborni proces je prekinut.

Današnja odluka nije pravosnažna, na nju se može uložiti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od dana objave  na web stranici Centralne izborne komisije BiH, saopćeno je iz CIK-a BiH.

Nakon što su postale pravosnažne odluke Centralne izborne komisije BiH kojima su predsjednik i članovi Općinske izborne komisije Stolac razriješeni dužnosti, Centralna izborna komisija BiH danas je imenovale zamjenskog predsjednika i zamjenske članove.

Za zamjenskog predsjednika Općinske izborne komisije Stolac imenovan je  Jozo Matić koji je općinski pravobranilac u Stocu, dok su za zamjenske članove imenovani Rifat Zlomužica koji je trenutno član Gradske izborne komisije Mostar i Predrag Šupljegljav, bivši član Gradske izborne komisije Mostar. Svi su diplomirani pravnici.

U vezi sa finansijskim sredstvima potrebnim za prvedbu ponovljenih izbora u Stocu, Centralna izborna komisija BiH je danas usvojila zaključak o potraživanju sredstava iz rezerve budžeta institucija BiH za 2017. godinu u iznosu od 19.000 KM. Navedena sredstva su potrebna za aktivnosti koje provodi Centralna izborna komisija BiH, dok naknade članovima biračkih odbora osigurava općina.

(FENA) D.V.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.