Vlada ZDK-a - Projekt "Plava voda“ samo uz poštivanje zakonskih procedura

27 Jan 2017
1977 puta

Vlada Zeničko-dobojskog kantona poručila je danas u saopćenju za javnost da podržava projekt "Plava voda", ali da će u daljim procedurama kreditnog zaduženja i obezbjeđenja povrata kredita i dalje insistirati na, kako kažu, poštivanju zakonskih procedura.

U saopćenju Vlada navodi da je na svojoj sjednici od 23. januara razmatrala informaciju o realizaciji projekta "Plava voda" i s ciljem njegove dalje realizacije donijela tri zaključka prema kojima u skladu sa Zakonom o dugu, zaduživanju i garancijama u FBiH, Vlada traži od Gradskog vijeća Zenica garancije za povrat kredita na iznosu od 11.470.800 EUR.

U drugom zaključku Vlada ZDK, prema istom zakonu, traži od Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine garancije za povrat kredita na iznos od 2.829.200 EUR.

U trećem zaključku, ističe se u saopćenju, Ministarstvo finansija ZDK-a zatražilo je potrebnu dokumentaciju od Gradskog vijeća Zenica na osnovu koje će, a u skladu sa Zakonom o dugu, zaduživanju i garancijama u FBiH, utvrditi kreditnu sposobnost Grada Zenica.

Vlada ZDK-a u saopćenju navodi da je svjesna značaja projekta "Plava voda", koji je aktuelan od davne 1980. godine, pa 1990. i 2005. godine, zato ga je podržavala i dalje ga podržava.

Istovremeno, Vlada ZDK-a poziva da se ne politizira ovaj humani projekt važan za područje Srednje Bosne, te da se uz njega ne vežu političke stranke.

(FENA) L.A.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.