Projekt prekvalifikacije i dokvalifikacije odraslih nezaposlenih osoba u ZDK-u

16 Feb 2017
2587 puta

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona organizirala je inicijativni sastanak za učesnike u projektu "Jačanje sistema srednjeg stručnog obrazovanja u Zeničko-dobojskom kantonu", koji se finasira putem Švicarske razvojne agencije u BiH.

Sastanku su prisustvovali predstavnici kantonalnog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, Ministarstva za privredu, JU Službe za zapošljavanje ZDK-a, Pedagoškog zavoda Zenica, Mješovite srednje škole Zavidovići, Mješovite srednje industrijske škole Zenica, Tehničke škole Zenica, Metalurškog instituta Kemal Kapetanović u Zenici, Privredne komore ZDK-a i predstavnici "Projekta Prilika Plus".

Prema strateškom planu, projekt će se realizirati primarno u dva pravca, putem pokretanja programa prekvalifikacije i dokvalifikacije odraslih nezaposlenih osoba za potrebe metaloprerađivačkog sektora i sektora tekstila, kože i obuće, i unapređenja praktične nastave za učenike u srednjim stručnim školama inoviranjem postojećih nastavnih planova i programa u skladu s programskim ciljevima Strategije zapošljavanja ZDK-a i kantonalnog Zakona o obrazovanju odraslih.

Na sastanku je potpisan memorandum o saradnji u realizaciji projekta Jačanje sistema srednjeg stručnog obrazovanja u Zeničko-dobojskom kantonu", kojim je iskazan jedinstven stav svih učesnika da je ovaj projekt od izuzetne važnosti za kanton i da će se svi akteri u punom kapacitetu angažovati u njegovoj realizaciji.

Planirano je da se naredni sastanak održi s kompanijama iz navedenih sektora kako bi dogovorili naredne aktivnosti u kojim će kompanije participirati u realizaciji ovog projekta.

(FENA) L.A.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.