ZDK donio mjere sprečavanja bespravne sječe šuma

27 Apr 2017
2512 puta

Ministarstvo poljoprivrede Zeničko-dobojskog kantona donijelo je Program direktnih mjera za poboljšanje aktivnosti u sprečavanju bespravne sječe šume na području ZDK.
Prema donesenom, izvršit će se ove mjere:
1. Izvršit će se popunjavanje radnih mjesta - čuvara šuma, kontrolnih čuvara šuma i viših stručnih saradnika (Kantonalna uprava za šumarstvo u saradnji sa Ministarstvom za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Komisijom Vlade Kantona za popunjavanje nepopunjenih radnih mjesta)
2. Pojačati kontrolu rada čuvara šuma i pooštriti mjere disciplinske odgovornosti (Šefovi Odjeljenja i Kontrolni lugari (za reone za koje su zaduženi); kontinuirano svakih 15 dana)
3. Premještaj invalida II kategorije i drugih koji nisu sposobni obavljati posao čuvara šuma (Kantonalna uprava za šumarstvo u saradnji sa Ministarstvom za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu)
4. Obezbijediti čuvanje šumskih drvnih sortimenata na međustovarištima i stovarištima Šumsko privredno društvo; kontinuirano
5. Pojačati kontrole transporta i oduzimanja drvnih sortimenata na području Kantona (Kantonalna uprava za šumarstvo; Šumsko privredno društvo; Ministarstvo unutrašnjih poslova; kontinuirano)
6. Pojačana kontrola inspekcije u kontroli prometa i reznih objekata (Kantonalna uprava za inspekcijske poslove; kontinuirano)
7. Pravovremeno obezbjeđivanje građanstva raspoloživim količinama ogrevnog drveta (Šumsko privredno društvo kontinuirano)

(agroklub.ba)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.