Očajni vlasnici štandova na zgarištu pijace: U požaru mi je sve izgorjelo, ne znam kako ću dalje

05 Maj 2017
3032 puta

Prodavači čiji su štandovi sa robom izgorjeli tokom protekle noći na Hametovoj pijaci u Tuzli pristižu i posmatraju zgrarište na kojem su mnogi od njih do jučer zarađivali prodajući novu i polovnu robu. Većini je to bio glavni izvor primanja, javlja Anadolu Agency (AA).

U toku je uviđaj nakon sinoćnjeg požara, materijalna šteta je velika, a i dalje je zatvorena jedna saobraćajna traka južne magistrale koja prolazi pored pijace.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade (PVJ) Tuzla cijelu noć borili su se protiv vatrene stihije, koju su stavili pod kontrolu tek u jutarnjim satima.

˝U gašenju požara učestvovala su četiri vozila sa posadama. Požar smo gasili od pola jedan do pola šest. Tokom intervencije dobili smo dojavu o još jednom požaru na drugoj lokaciji, pa je jedna ekipa otišla tamo, izvršila gašenje tog požara i vratila se na Hametovu pijacu. Nije bilo povrijeđenih, a od početka godine ugasili smo blizu 400 požara, što je mnogo više za razliku od prethodnih godina˝, izjavio je za AA Asmir Buljubašić, komandir PVJ Tuzla.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.