Mirni protesti u Zenici: Porodilje traže bolja prava i povećanje dječijeg doplatka

28 Jul 2017
1357 puta

Neformalna grupa "Mame grada Zenice“ te porodilje iz tog grada održale su mirni protest ispred Gradske uprave Grada Zenice tražeći bolja prava, te povećanje dječijeg doplatka, javlja Anadolu Agency (AA).

Oko trideset porodilja koje su se okupile ispred Gradske uprave tražilo je i razgovor sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem.

Sabina Dolić, članica neformalne grupe "Porodilje i majke ZDK“ rekla je kako kasne porodiljske naknade, te da je dječiji doplatak "srezan“ na 11 KM mjesečno.

"Nama je muka od svega, porodiljsko nije na vrijeme, doplatak je sveden na 11 KM, a najveći smo grad u kantonu sa najmanjim primanjima. Izašli smo da vidimo hoće li nam gradonačelnik pomoći, kao što je obećao, da će našoj djeci biti bolje, a sve je gore i gore. Ministarstvo je ispoštovalo kada smo bile pred zgradom Vlade taj mjesec. Ali, porodiljska naknada sada ponovo kasni pet mjeseci. Svaka beba kada napuni pet ili šest mjeseci tek dobije prvu naknadu. Sa ovako niskom naknadom, većina nas čeka doplatak ili naknadu, s tim ne možete kupiti ni paket pelena, pa neka se pitaju zašto nam pada natalitet, zašto nema djece“, rekla je Dolić.

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.