Srednjoškolci „okupirali“ radna mjesta u BiH

30 Okt 2017
3155 puta

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je 20. oktobra 2017. godine realizovala svoj drugi Socijalni dan.

Zahvaljujući prošlogodišnjem odlično odrađenom Socijalnom danu, ove godine smo imali priliku biti nosioci ovog projekta sa još nekoliko lokalnih timova na području BiH. Ove godine, novi članovi su po prvi put imali priliku steći neko radno iskustvo, dok su ostali članovi odradili ovaj Socijalni dan sa dozom iskustva stečenim prošlogodišnjim Socijalnim danom. Naši članovi ove godine imali su priliku raditi, kako u privatnim preduzećima, tako i u javnim ustanovama, državnim institucijama, zdravstvenim ustanovama, kao i u ugostiteljskim radnjama. Sva prikupljena novčana sredstva će se usmjeriti u Fond Socijalnog dana, a njima će se finansirati projekti srednjoškolaca u njihovim lokalnim zajednicama.

U projektu je učestvovao 41 srednjoškolac iz Tešnja koji su imali priliku raditi na sljedećim radnim mjestima: Općina Tešanj, JU Opća biblioteka Tešanj, Nord Star (Matuzići), Caffe Slastičarna HD (Tešanj), Koteks d.o.o (Bukva), TR Una (Tešanj), TR Majda (Tešanj), Frizerski salon Munira (Tešanj), Genena d.o.o (Žabljak), Autoškola Herz (Tešanj), Restoran Saray (Tešanj), CM (Bukva), Sportvision (Kraševo), Saračević d.o.o (Bukva), Stomatološka ordinacija Dr. Mehić Adnan (Tešanj), Studio 111 (Tešanj), Market Šišić (Tešanj), Apoteka MINT PHARM (Tešanj). (Bukva, Matuzići, Žabljak i Kraševo su mjesta u okolici Tešnja).

Sa zadovoljstvom možemo saopštiti da je drugi po redu “ASuBiH Socijalni dan” uspješno završen i da su srednjoškolci dobili priliku da provedu jedan radni dan u preduzećima, gdje su stekli svoje prve radne navike. Zahvaljemo se svim ustanovama, preduzećima i direktorima firmi na podršci, a nadamo se uspješnoj saradnji i realizaciji projekta i naredne godine.

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.