ASU Tešanj: Obilježen Dan srednjoškolaca

20 Nov 2017
1742 puta

TEŠANJ - 17.11.2017. - (Asocijacija Srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, Lokalni Tim Tešanj) u prostorijama JU Mješovite Srednje Škole Tešanj obilježili jedan od naših najvažnijih i najznačajnijih datuma, a to je Međunarodni Dan Srednjoškolaca na jedan jako koristan način.


Naime, izvršili smo prodaju igračaka, nakita i kolača u vrijednosti od 0.50KM, i ovo je zasigurno veliki „vjetar u leđa“ za sve nas, jer smo sitnicama postigli mnogo toga i ostvarili nevjerovatan uspjeh.
Pored toga, izvršili smo anketu o tome šta srednjoškolci misle kakvog je kvaliteta praktična nastava u njihovoj školi i koji je po njima najveći problem srednjoškolaca danas.
Bilo je prelijepo vidjeti srednjoškolce sve 3 škole na jednom mjestu kako sarađuju i razvijaju timski rad među njima koji je zaista impresivan.
Postojalo je i volontera koji su prisustvovali današnjoj aktivnosti, a koji nisu bili upoznati sa ASuBiH-om , ali su kroz današnje aktivnosti uvidjeli kakva atmosfera vlada među svima nama.
Presretni smo kada vidimo da iz dana u dan, iz projekta u projekat sve više i više ispunjavamo osnovne ciljeve ASuBiH-a, a to su: Poboljšanje statusa srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, i to razbijanje predrasuda među srednjoškolcima.
Za sve koji nisu upoznati sa time šta se desilo tog datuma:

17.11.1939.god. je datum koji se obilježava kao Međunarodni dan srednjoškolaca, u znak sjećanja na na tragične događaje tog dana u Pragu. Naime, njemački upravitelj Češke ugušio je studentske demonstracije u Pragu zatvorivši sve ustanove visokog obrazovanja u Češkoj i poslavši preko 1200 studenata u koncentracione logore.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.