Izdato upozorenje na poplave na Balkanu, u BiH vjetrovi do 90 kilometara na sat

02 Feb 2018
2515 puta

Svjetska aplikacija za vremenske prognoze izdala je upozorenje za područje Balkana navodeći kako nas narednih dana očekuju jake kiše i poplave. Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u BiH će od sutra padati kiša i snijeg.
Danas je izdat narandžasti meteoalaram za područje Banje Luke, Višegrada, Mostara i Trebinja.

U subotu ujutro snijeg će padati u Krajini te zapadnim i sjevernim područjima BiH, dok će u ostatku zemlje padati kiša. U poslijepodnevnim satima doći će do pada temperatura pa će i u ostatku zemlje padati snijeg. Iz FHMZ-a ističu da lokalno može pasti i 120 litara kiše. U Hercegovini će puhati olujni jugo brzine do 90 kilometara na sat.

Temperature će se kretati od 0 do 4 u Krajini i na sjeveru, dok će u ostatku zemlje biti između 8 i 14, na jugu do 16 stepeni. Crveni meteoalarm izdat je za područje Trebinja i Mostara, a narandžasti za područja Sarajeva, Livna, Bihaća i Foče.

Windy

Extremely heavy rain will threat the Balkan Peninsula with flooding in the next days. At some places, it could rain up to 500mm in Montenegro and more than 300mm in the south of Albania during the...

Nedjelja će osvanuti sa snijegom koji će u večernjim satima preći u kišu, a u Hercegovini se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar u Bosni će biti sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini slabi jugo. Temperature će biti od -1 do 4 u Bosni, a u Hercegovini od 4 do 9 stepeni.

Prvi dan nove radne sedmice osvanut će s tamnim oblacima u Bosni, dok će u Hercegovini biti sunčano, a naoblačenje će uslijediti sredinom dana. Jutarnje temperature kretat će se od -5 do 0, na jugu do 2 stepena, a dnevne od 1 do 5, na jugu do 8 stepeni.

Kiša i snijeg očekuju se i u utorak.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.