U Žepču održana redovna sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog

16 Mar 2018
1780 puta

U četvrtak 15. marta 2018. godine u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Žepče održana redovna sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog za vjerska pitanja, kojom je predsjedavao muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog, razmatrana su pitanja mektebske nastave i vjeronauke u mektebskoj/školskoj 2017/2018. godini, program rada glavnih imama, medžlisa i Muftijstva zeničkog, Nacrt Pravilnika o osnivanju Fonda za penzionirane imame, informacija o održavanim redovnim godišnjim skupštinama medžlisa Islamske zajednice, pripreme za obilježavanje 7. Maja – Dana džamija, Pripreme za Mubarek Ramazan 1439. h. g., kao i ostala aktualna pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.
Sjednici su prisustvovali i doc. dr. Nezir Halilović, šef Odjela za Islamsku vjeronauku pri Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta i predsjednici aktiva vjeroučitelja medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog.

U okviru razmatranja informacije o nastavnom predmetu Islamska vjeronauka, doc. dr. Nezir Halilović članovima Savjeta i predsjednicima aktiva vjeroučitelja pojasnio je detalje u vezi sa aktivnostima na evaluaciji Nastavnog plana i programa Islamske vjeronauke.

Savjet je zaključio da se u narednom periodu provede javna rasprava po osnovu Nacrta Pravilnika o osnivanju Fonda za penzionirane imame, te da se objedinjeni prijedlozi, primjedbe i sugestije na utvrđeni Nacrt Pravilnika upute u dalju proceduru.

Na sjednici je konstatovano da su redovne godišnje, izvještajne, skupštine medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog dobro pripremljene i dobro organizirane, da iz godine u godinu, kao rezultat zasluženog povjerenja imamo bolje, otvorenije i transparentnije skupštine, da su izvještaji o radu medžlisa sadržajno i tehnički dobro pripremljeni, te da rad medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog karakteriše transparentnost i odgovornost u izvršavanju zadatih obaveza.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.