MAGLAJ DOBIO PRVI STARAČKI DOM

08 Maj 2018
4613 puta

Kapital zarađen u inostranstvu Nijaz Muhamedović uložio u rodnom Maglaju



Nijaz Muhamedović, koji već više od dvije decenije živi i radi u Holandiji, zarađeni novac odlučio je uložiti u otvaranje Staračkog doma. U prvim danima maja, Starački dom primio je i svoje prve korisnike. Muhamedović je imao vlastiti objekat sa korisnom površinom od 860 m2 u čije je uređenje i opremanje uložio oko 100.000 KM. U prizemlju su prostorije za njegu nepokretnih korisnika, a na spratovima su sobe za funkcionalne korisnike. 

Primjetio sam da veliki broj mladih ljudi odlazi i sa ovih prostora, pa sam želio kroz Starački dom nekima pružiti šansu za posao. Maglaj nikada nije imao starački dom, pa je ovo i nešto novo u ponudi“, rekao nam je Muhamedović. U Staračkom domu je trenutno pet uposlenih: socijalni pedagog, dva medicinska tehničara, njegovateljica i pomoćna radnica. Korisnicima je na raspolaganju i ljekar, fizioterapet i socijalni radnik a sa povećanjem broja korisnika povećavaće se i broj zaposlenih. 

Želja nam je da se osobe treće živote dobi u ovim savremeno opremljenim prostorijama osjećaju ugodno, da su im zadovoljene sve potrebe i da nastave svoje aktivnosti i socijalizaciju u društvu. Pored brige za korisnike Staračkog doma, pružamo i usluge kućne njege te dnevni boravak, a u planu nam je i organizacija različitih aktivnosti. Želja nam je održati standarde koje bi željeli svojim najdražim“, kazala je Sanela Delić, socijalni pedagog. Inače, kapacitet Staračkog doma je do 50 korisnika, a plan je zaposliti do 20 radnika. 

maglaj.net

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.