Održana 3. redovna Skupština Vatrogasnog saveza ZDK u Doboj Jugu.

24 Jun 2019
2151 puta

U subotu 22.06.2019. godine održana je 3. redovna Skupština Vatrogasnog saveza Zeničko - dobojskog kantona u Doboj Jugu. Domaćin Skupštine je bilo Dobrovoljno vatrogasno društvo Doboj Jug. Na Skupštinu su usvojeni Izvještaj o radu i materijalno – finansijskom poslovanju za 2018. godinu kao i izmjene i dopune Poslovnika o radu Skupštine.

Na Skupštini je prezentovano da je u toku 2018. godine bio fokus na ustrojavanju dobrovoljnih vatrogasnih društva, kao i upućivanje raznim institucijama na kantonalnom i federalnom nivou za unapređenje vatrogastva i samo sistema zaštite od požara, kao i traženo i uvaženo je za bolji status dobrovoljnih vatrogasaca kroz zakonske i podzakonske akte koji će se u narednom periodu realizovati. Takođe istaknuto je da se ima velika podrška od strane Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko – dobojskog kantona i direktora Džavida Aličića. Skupštini su prisustvovali ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK a ujedeno i komadanta Kantonalnog štaba CZ ZDK Arnel Isak sa saradnicima, izaslanik ministra unutrašnjih poslova ZDK, direktor Kantonalne uprave CZ ZDK Džavid Aličić, načelnik općine Doboj Jug Mirnes Tukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Osiječko – Baranjske županije Zdravko Cvetić, te predsjednik i zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Baranja – Hrvatska Zdenko Čarapara i Josip Molnar.

Na Skupštini su dodjeljena priznanja od strane Vatrogasnog saveza ZDK i to:

PLAKETA SAVEZA: Sabahudin Sinanović – direktor i vlasnik firme Tans putevi d.o.o. Doboj Jug i Midhat Serdarević – pomoćnik gradonačenika za civilnu zaštitu Grada Zenice za doprinos razvoju vatrogastva u Zeničko – dobojskom Kantonu

ZAHVALNICA SAVEZA: Kurdić Enes – Tešanj

POČASNI VIŠI VATROGASNI OFICIR: Smajlagić Mehmed – Maglaj

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.