UP "Biznis Centar" Jelah Tešanj: Poziv članicama na pomoć poplavljenom stanovništvu

04 Sep 2019
1228 puta

Poštovani članovi Udruženja,

obavještavamo vas da je dana 28.08.2019.godine održana vanredna sjednica Upravnog odbora UP „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, povodom veoma alarmantne situacije prouzrokovane velikim poplavama, odnosno bujicama koje su zadesile i uništile veći dio teritorije općine Tešanj.

Vanrednoj sjednici, pored svih članova Upravnog odbora, je prisustvovao i Općinski načelnik gospodin Suad Huskić koji je prezentovao stanje na terenu i iznio, do tada, sve prikupljene podatke o razmjerama štete, kako na porodičnim stambenim objektima i imanjima, tako i na privrednim i infrastrukturnim objektima.

Tom prilikom je podvukao da je do sada podneseno preko 400 prijava štete, od čega je preko 200 potpuno uništenih stambenih prostora u kojima ne postoje nikakavi uslovi za život, kao i da je veliki broj privrednih subjekata u potpunosti uništen, te da im je ugroženo dalje poslovanje.

Upravni odbor Udruženja je, nakon pojedinačnih uvida članova i veoma detaljno iznesene situacije od strane Općinskog načelnika, zauzeo stav da podržava sve aktivnosti Općinskih struktura u cilju što brže i efikasnije sanacije nastale štete.

Takođe, Upravni odbor Udruženja je stava da sve aktivnosti članica Udruženja koje se, u skladu sa svojim mogućnostima, žele uključiti u akciju pružanja finansijske i bilo koje druge pomoći, trebaju isključivo vršiti preko nadležne institucije – Općine Tešanj, koja je u cilju rješavanja ovog veoma velikog problema otvorila poseban depozitni račun sa jasnom namjenom, te se obavezala da će sva prikupljena sredstva po tom osnovu biti usmjerena isključivo za pomoć ugroženom stanovništvu u sanaciji šteta.

Poštovani, ovim putem Vas molimo da se, u skladu sa svojim mogućnostima, maksimalno uključite i date svoj doprinos u prevazilaženju nastale situacije.


*Napomena:

Uplatu vršiti isključivo prema sljedećoj instrukciji:

Primalac: Općina Tešanj

Svrha uplate: Pomoć za poplavljeno stanovništvo općine Tešanj

Depozitni račun: 3060002937480555, Addiko banka filijala Tešanj

ID broj Općine: 4218328550008

Vrsta prihoda: 733116

Općina: 090

Budžetska organizacija: 0000000


U prilogu ovog apela Vam dostavljamo Javni poziv za podršku poplavljenom stanovištvu upućen od strane Općinskog načelnika.

Molimo da isti obavezno pročitate, jer se u istom nalaze detaljniji podaci o razmjerama štete, kao i gore navedena instrukcija za uplatu novčanih sredstava namijenjenih za pomoć stanovništvu.


PREDSJEDNIK UDRUŽENJA PRIVREDNIKA „BIZNIS CENTAR“ JELAH-TEŠANJ

Senad Brka, dipl.ing.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.