BiH: U drugom dijelu dana moguće padavine

27 Nov 2019
1073 puta

U Bosni i Hercegovini je pretežno oblačno vrijeme, a u Bosni ima dosta magle. Jutros u sedam sati najniža temperatura izmjerena je u Livnu (minus jedan), dok je na Bjelašnici zabilježeno nula stepeni. U Sarajevu je bilo za stepen toplije, dok je u Mostaru izmjereno devet, a Neumu 13 stepeni.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vijeme. U Bosni će prije podne biti dosta magle. Kiša se očekuje od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Glavnina padavina je u Hercegovini. U Bosni slabija kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni.

U većem dijelu Sarajeva dio prijepodneva će biti magle, a u drugoj polovini dana naoblačenje. Krajem dana može pasti malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12 stepeni.

U četvrtak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša je moguća u Hercegovini. Poslije podne i dio večeri kiša će preovladavati u većini područja. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 10 do 15, a dnevna od 12 do 18 stepeni.

U petak se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom u većini područja. U Krajini uglavnom bez padavina. Poslije podne i u večernjim satima na planinama je moguć slab snijeg. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu 13, a dnevna od 8 do 13, na jugu do 18 stepeni.

U subotu u većem dijelu Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuje se pretežno vedro vrijeme. U ostatku zemlje, prije podne, oblačno sa slabom kišom povremeno. Poslije podne prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 10, a dnevna od 7 do 12, na jugu do 16 stepeni.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.