Otvoren upis u školu košarke u Jelahu

18 Feb 2020
1714 puta

Poštovani roditelji, drage djevojčice i dragi dječaci.

Ovim putem Vas obaviještavamo i pozivamo da se aktivno uključite u Školu košarke u Jelahu, koja će krenuti sa prvim treninzima u dvorani OŠ "1 Mart" Jelah, počev od ponedjeljka 02.03.2020.godine

Termini održavanja treninga su:
ponedjeljak od 18 h – 19 h
četvrtak od 19 h – 20 h

Upis je otvoren za dječake i djevojčice uzrasta od 8 do 15 godina.

Treninge će uz asistenciju spoljnih saradnika voditi najuspješniji sportski trener općine Tešanj u 2019. godini Ernes Ćostović koji će uz profesionalni individualni rad, dati i mogućnost nastupa za neki drugi klub do osnivanja KK "Jelah".

Ernes Ćostović rođen je 23.marta 1988.godine u Doboju. Trenutno živi i radi u Tešnju. Ljubav prema sportu, a prvenstveno košarci rodila se jos od malih nogu. Trenirao je i nastupao za sve omladinske selekcije KK „Gradina“. Od 2008.godine počinje da se bavi trenerskim poslom kroz razne škole košarke sa starijim trenerima Nusretom Salkanovićem i Munibom Dragonjićem velikanima Tešanjske košarke. Od već pomenutih trenera usvaja i uči osnovne elemente ove igre. Postepeno učeći i trenirajući omogućeno mu je da trenira i stariji uzrast, te od 2010.godine preuzima selekcije od predpionira do juniora gdje je u tom periodu ostvario zavidne rezultate kako u kantonalnom takmičenju tako i na državnim prvenstvima. U KK „Gradina“ trenirao je i ženske selekcije sve do 2014.godine prelazi u novi osnovani ŽKK „Tesanj“, gdje odmah pravi zapažen rezultat u kantonalnom takmičenju. Nakon dobrog plasmana ekipe, ostvaruje se napredak i djevojke igraju državnu ligu BiH. Ligu završavaju osvajanjem petog mjesta što je dobar rezultat, ako uzmemo u obzir da su se u ligi takmičile ekipe iz cijele BiH. Godine 2015. ponovo se vraća u KK „Gradina“ i te iste godine sa svojom selekcijom igra završnicu polufinala državnog prvenstva u Konjicu gdje gubi u finalu od sarajevske ekipe KK „Koš“ za koju je tada nastupao i naš najbolji mladi košarkaš Džanan Musa. U periodu od 2015. do 2018.godine trenira, radi i pravi zapažene rezultate u kantonu gdje je svake sezone igrao play off među četiri najbolje ekipe. Te iste 2018 godine pravi opet odličan rezultat i sa ekipom juniora igra polufinale protiv ekipe OKK „Sloboda“ Tuzla i nesretno gubi ulazak u finale gdje je ekipa iz Tuzle na kraju zauzela prvo mjesto. Da se trud i kvalitetan rad isplati dokaz je na kraju i ova zadnja sezona u 2019.godini gdje je trener Ćostovic napravio najbolji rezultat na međunarodnoj sceni kao trener KK „Gradina“ jos od vremena kada su tadašnji momci zauzeli 3. mjesto na turniru u Francuskoj. On je sa svojom odabranom selekcijom na Međunarodnom turniru u Mađarskoj gdje nastupa preko 1000 učesnika iz 30 zemalja Evrope i svijeta zauzeo 2. mjesto i donio pehar u Tešanj. Mora se istaći da je ovo najveći turnir u tom dijelu Evrope i gdje je zasigurno na najbolji mogući način predstavio Općinu Tešanj, pa i državu Bosnu i Hercegovinu. Nakon toga sa ekipom dobiva poziv na turnir u Česku Republiku i tamo osvaja prvo mjesto. Sa ekipom predpionira igrao je završnicu kantonalne lige, a sa djevojkama osvojio treće mjesto i bronzanu medalju

Da se sav trud, rad, volja, želja isplati dokaz je i manifestacija izbora sportiste godine, trenera, sportski radnika, klubova, pojedinaca gdje mu se:

Dodjeljuje priznanje najuspješniji sportski trener općine Tešanj u 2019. godini.

S obzirom da je u 2020. godini planiran početak radova na izgradnji Sportske dvorane Jelah, a nakon čije će se izgradnje ispuniti uslovi za treniranje svih vrsta sportova, pa i košarke, kao i samo održavanje utakmica, planirano je da se odmah nakon formiranja selekcija po uzrastima kroz ovu školu košarke i čim se ispune ostali uslovi, krene u aktivnosti oko osnivanja Košarkaškog kluba '' JELAH '', čime bi se napokon djeci iz ove regije omogućio kvalitetan izbor u odabiru sporta prema njihovim fizičkim sposobnostima, talentu, kao i vlastitom izboru.

'' Budite dio tima koji kreira početak osnivanja Košarkaškog kluba Jelah ''

Ostale informacije na broj telefona ili porukom u inbox.

Koordinatori :
Emir Mešinović 061/647-789
Edin Hasaničević 061/816-662
Trener:
Ernes Ćostović 062/587-382

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.