MKF PARTNER: POZIV ŠKOLAMA – POMOĆ U NASTAVI

26 Mar 2020
2134 puta

U cilju prevazilaženja epidemiološke situacije i olakšavanja odvijanja online nastave, Partner MKF će donirati 100 laptopa osnovcima i srednjoškolcima širom BiH, koji zbog nedostataka informatičke opreme nisu u mogućnosti pratiti ovakav vid nastave.

Partner MKF poziva predstavnike osnovnih i srednjih škola da dostave podatke o učenicima, koji trenutno nemaju mogućnost praćenja online nastave, kako bi u skladu sa dole navedenim kriterijima omogućio tehničku podršku online nastavi što većem broju učenika.

Podaci koji trebaju biti dostavljeni su:
• naziv i adresa škole, broj telefona škole i e-mail adresa škole za kontakt,
• spisak sa imenima i prezimenima učenika koji nemaju računar, kraći opis stanja u porodici, njihove adrese stanovanja i telefone učenika/roditelja za kontakt,
• izjava ovlaštenog predstavnika škole da se radi o učenicima slabijeg socijalnog statusa i da nemaju računar.
Rok za dostavljanje gore navedenih podataka je: 08.04.2020. godine, na adresu: ulica 15. maja bb; TC Sjenjak; 75000 Tuzla, sa naznakom „donacija laptopa“.

Kriteriji za dodjelu laptopa:
• Po jednoj školi može biti dodijeljeno maksimalno 5 laptopa.
• Donacija računara će se izvršiti samo jednoj školi po opštini.
• Prednost imaju porodice koje imaju dvoje i više djece, gdje su oba roditelja nezaposlena, a koja su u stanju socijalne potrebe i nemaju informatičku opremu odnosno računar.
• Podjela računara će se izvršiti direktno učenicima na adresi njihovog prebivališta.

Partner mikrokreditna fondacija zadržava pravo da odluči koju školu uključiti u donaciju, ukoliko se prijavi više škola sa jedne opštine. Partnerovi radnici će na adrese učenika izvršiti i primopredaju opreme.

E-mail adresa na koju predstavnici škola dostavljaju navedene podatke, kao i eventualne upite je Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ovo je još jedna akcija kojom Partner MKF nastavlja donacije informatičke opreme i želi pružiti podršku školama i djeci, kako bi im nastavu u ovim okolnostima učinio lakšom.

Ostanimo kući i učimo!

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.