Novi postupak protiv United Medije i Sport kluba

02 Okt 2020
1318 puta

Konkurencijski savjet BiH donio je zaključak o pokretanju postupka protiv kompanija United Media i Sport Klub.

Savjet je zaključak donio na sjednici u Sarajevu 23. septembra, a o tome je javnost izvijestio putem svoje internet stranice.

Među usvojenim odlukama nalazi se “Zaključak kojim se pokreće postupak po Zahtjevu privrednog subjekta Mtel a.d. Banja Luka protiv privrednih subjekata United Media S.a.r.l. Luksemburg i Sport Klub d.o.o. Sarajevo, radi utvrđivanja zloupotrebe dominantnog položaja u smislu člana 10. stav (2) tačka b) i c) Zakona o konkurenciji.

Osim toga, donesen je zaključak kojim se produžava rok za donošenje konačnog rješenja za dodatna 3 mjeseca u postupku koji se vodi pred Konkurencijskim savjetom po Zaključku od 28. maja 2020. godine pokrenutom po Zahtjevu privrednog subjekta Logosoft d.o.o. Sarajevo.

Ovaj postupak također je protiv United Medije i Sport Kluba, radi utvrđivanja zloupotrebe dominantnog položaja u smislu člana 10. stav (2) tačke a), b), c) i d) Zakona o konkurenciji.

BiznisInfo podsjeća da je Logosoft u vlasništvu Mtela, a obje kompanije dio su grupacije Telekom Srbija.

United Media i Sport klub, s druge strane, dio su konkurentske grupacije u koju spadaju i Telemach, Nova TV i N1. Ove dvije grupacije žestoko se uskobljavaju na teritoriji Srbije i BiH. Rat u vezi s pravima prenosa Sport kluba traje godinama.    

(Biznis.info)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.