Krijumčarili migrante, pa renoom sletjeli u kanal

07 Okt 2020
909 puta

Pripadnici Granične policije BiH oko ponoći su spriječili krijumčarenje 12 osoba afroazijskog porijekla na području Gradiške.

"Migrante su krijumčarila dvojica državljana BiH i to u dva vozila. Prilikom pokušaja zaustavljanja vozač škode, bh. tablica, oglušio se o naredbe policijskih službenika i dao u bijeg, dok je drugo vozilo, reno na kojem su bile različite bh. tablice, sletjelo s puta i zatečeno u kanalu", pojašnjeno je u saopštenju Granične policije BiH.

Kako se dodaje, Škodu sa osumnjičenim državljanima BiH su zaustavili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, na području opštine Novi Grad i zadržali do dolaska pripadnika Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo "krijumčarenje osoba", o događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj su naredbi osumnjičeni lišeni slobode. Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa službenicima JGP Gradiška izjavili su da dolaze iz Pakistana. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.