Osnovano i registrovano udruženje građana STEM Lab

Na incijativu nastavnika OŠ Huso Hodžić pomočnika direktora Tarika Kantića, Adnana Čamdžića i Harisa Mularifovića nastavnika informatike osnovano je, a nedavno i registrovano udruženje STEM Lab. Osnivačka skupština održana je 22.10.2020. godine, a registovani su krajem decembra.

Predsjednik Udruženja je Adnan Čamdžić, a potpredsjednici su Haris Mularifović i Tarik Kantić.

Djelatnost Udruženja i ciljevi su:širenje i unapređenje svih STEM disciplina i njihova primjena, organiziranje obuke za učenike i studente, unapređenje nastave u STEM područjima na svim nivoima obrazovanja, podizanje nivoa stručnih i naučnih znanja članova Udruženja, organiziranjem stručnih i naučnih predavanja, seminarasavjetovanja, simpozija i razgovora, otkrivanje, podsticanje i pomaganju razvoja talenata za STEM discipline iz reda učenika osnovnih i srednjih škola te studenata na visokoškolskim ustanovama, popularizacija STEM disciplina i njihove uloge i mjesta u ukupnom društvenom razvoju, pripremanje učenika za takmičenje na svim nivoima, izrada elaborata i projekata iz naprijed navedenih oblasti, štampanje časopisa, udžbenika, priručnika i drugih publikacija iz domena djelovanja Udruženja, saradnja sa odgovarajućim organima i organizacijama u zemlji i inostranstvu radi razmjene informacija i iskustava, organiziranja aktivnosti i poduzimanja mjera kojima se unapređuju STEM discipline , afirmira se njihova uloga i značaj, provođenje svih drugih aktivnosti koje bude nametala tekuća praksa i saradnja sa Ministarstvima obrazovanja svih nivoa vlasti.

Individualni članovi udruženja mogu biti između osatlih:doktori STEM disciplina, magistri STEM disciplina, nastavnici i saradnici koji realizuju neke STEM discipline u srednjim školama, nastavnici STEM disciplina, lica koja su završila I i/ili II stepen studija STEM disciplina , studenti kao i svi građani koji prihvataju Statut i ciljeve Društva.

Husein Galijašević

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.