Poplave u Trebinju, u prekidu saobraćaj na nekoliko puteva

10 Feb 2021
988 puta

Od kraja decembra u Hercegovini je palo više kiše nego u cijeloj prethodnoj godini. Nabujali vodotoci i bujice povremeno stvaraju probleme u saobraćaju, poplavljene su oranične i obradive površine, a u prekidu je i nekoliko lokalnih saobraćajnica.
U slivnom području rijeke Trebišnjice za 50 dana palo je oko 700 litara kiše po kvadratnom metru. Sve elektrane u sistemu rade punim kapacitetom.

U hidroakumulacije Bileća i Gorica dotok je oko četiristo kubnih metara. Na brani Hidroerlektrane Trebinje 1, u korito rijeke ispušta se oko 200 kubnih metara u sekundi.

Zbog intenzivnih padavina u slivnom području rijeke Trebišnjice, protok kroz grad očekuje se 250-300 kubnih metara vode u sekundi. To, kažu, ne bi trebalo da izazove plavljenja u priobalnom području.

Usljed bujičnih i visokog nivoa podzemnih voda, nizvodno i južno od Trebinja, poplavljeni su dijelovi Popovog i Petrovog polja.

"Nastojimo da iskontrolišemo sve količine vode da ne ugroze grad Trebinje, a nizvodno od grada nastojat ćemo da bude u granicama. Što se tiče Vrela, sigurno je da će biti plavljenja", rekao je za RTRS Aleksandar Vujić, izvšni direktor za upravljanje sistemom, ZP Hidroelektrane na Trebišnjici.

U prekidu su lokalni putevi Strujić i- Orašje - Čavaš, veza s magistralnog puta Trebinje - Ljubinje i put za selo Velju Goru, južno od Trebinja.

(klix.ba)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.