Cikotić i Vulin potpisali niz međunarodnih ugovora između BiH i Srbije

27 Jul 2021
1215 puta

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin u utorak u Zvorniku, u Bosni i Hercegovini, potpisali su nekoliko međunarodnih ugovora između dviju zemalja, javlja Anadolu Agency (AA).

Sastanak delegacija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije održan je u sali Gradske uprave Zvornik, a razgovarano je o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti borbe protiv prekograničnog kriminala i u oblasti upravljanja migracijama i granicama, najavljeno je ranije iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Nakon sastanka ministri Cikotić i Vulin potpisali su Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o pograničnom saobraćaju, Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o graničnim prijelazima, Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima te Aneks Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima za zajedničku lokaciju na graničnom prelazu Bratunac (novi most) – Ljubovija (novi most).

Ministri su nakon ceremonije potpisivanja ugovora organizirali konferenciju za medije.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.