Deseti dan potrage za drugim radnikom turske kompanije “Čengiz Insaat”

17 Nov 2021
993 puta
Nakon što je potraga za radnikom turske kompanije "Čengiz Insaat” koji je 8. novembra pao u nabujalu rijeku Bosnu jučer proširena od Zavidovića prema Maglaju, danas je proširena i dalje od dostignutog dijela u Maglaju prema Doboju.
 
Pripadnici Federalnih specijaliziranih jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom, njih 15, i danas su podijeljeni u tri tima sa medicinskom i tehničkom podrškom, čamcima i potrebnom opremom. U skladu sa operativnim planom za danas i podijeljenim zonama potrage, dio timova vršit će detaljnu pretragu korita i obala rijeke Bosne nizvodno od mjesta nesreće do Žepča a dio timova potragu će proširiti prema Doboju.
 
Osim FUCZ na terenu su i pripadnici Gorske službe spašavanja Žepče i Srebrenik koji su danas u potragu uključili i potražnog psa, CZ Žepče, PU Žepče, tim Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko BiH sa sonarom koji je prilagođen za ovaj tip rijeke te pripadnici Ureda za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama - AFAD iz Turske koji su se odazvali pozivu turske kompanije “Čengiz Insaat” i 13. novembra se uključili u potragu za nestalim radnikom, državljaninom Turske a u pripravnosti su i ronioci Specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi Federalne uprave civilne zaštite a spasiocima su se i danas pridružili radnici kompanije “Čengiz Insaat” koji pomažu u potrazi.
 
Tijelo jednog od radnika, 43-godišnjeg državljanina Turske, spasioci su, 11. novembra, pronašli u rijeci Bosni a za drugim nestalim muškarcem potraga je nastavljena.
 
Potragu otežava i usporava hladna i mutna voda u cijelom toku čime je smanjena vidljivost te veliki nanosi smeća uz obale kao i u samom koritu rijeke Bosne koje spasioci detaljno pretražuju.

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.