Izudin Ahmetlić dobitnik nagrade "Emerik Blum" za privredni razvoj BiH

20 Maj 2022
1128 puta
Foto: klix.ba Foto: klix.ba

Danas je održana godišnja skupština Internacionalne akademija nauka i umjetnosti u BiH (IANUBiH) na kojoj je nagrada "Emerik Blum" za privredni razvoj Bosne i Hercegovine pripala vlasniku HIFA-Oil Grupe Izudinu Ahmetliću.
Ujedno, ovom prigodom je IANUBiH obilježio svoju prvu godišnjicu postoijanja i djelovanja širom BiH.

Ahmetlić je izrazio čast povodom dobijanja jednog ovakvog priznjanja, ali smatra da je ovo ujedno i obaveza koja stoji pred jednim privrednikom.

"Drago mi je što je priznanje nosi ime po Emeriku Blumu jer je ovo način da se i njemu oda čast. Veliki privrednici se ne zaboravljaju i kao privrednik znam i osjećam šta je značilo u takvom nekakvom periodu živjeti životom Emerika Bluma", rekao je Ahmetlić.

Ovo nije priznanje samo za njega, već i za njegove uposlenike i saradnike koji u ovim izuzetno tepkim prilikama nalaze rješenja.

"Ovo je priznanje i mojim uposlenicima, saradniciima, koji u izuzetno teškim prilikama i okolnostima iznalaze, zajedno sa mojom malenkošću, najbolja rješenja u poslu kojim se bavimo", poručio je Ahmetlić.

(klix.ba)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.