Zeničko-dobojski kanton spreman poslati medicinske timove u Tursku

09 Feb 2023
507 puta

Ministrica zdravstva Zeničko-dobojskog kantona Tanja Radoš Kosić razgovarala je danas u Sarajevu s federalnom ministricom zdravstva Marinom Berom o slanju zdravstvenih radnika iz ovog kantona u područja pogođena razornim zemljotresom u Republici Turskoj.

Ministrica Radoš Kosić je rekla da će Ministarstvo zdravstva ZDK sve daljne aktivnosti po navedenom pitanju poduzimati u skladu sa zahtjevima i uputama Federalnog ministarstva zdravstva.

Naglasila je da je već upućen zahtjev svim zdravstvenim ustanovama na području ovog kantona da prikupe informacije vezane za sastav medicinskih timova.

-Prema informacijama sa terena, očekuje se da će veći broj medicinskih radnika iskazati spremnost za odlazak u razorena područja. Od Federalnog ministarstva zdravstva veoma brzo očekujemo upute na koji način će biti reguliran status medicinskih radnika koji budu upućeni u Republiku Tursku, a o čemu ćemo blagovremeno izvjestiti zdravstvene ustanove na području ZDK-a - rekla je ministrica Radoš Kosić.

Press služba ZDK

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.