Reisul-ulema darovao tri porodice na području Muftijstva zeničkog

13 Apr 2023
382 puta

Dr. Safija Malkić, voditelj Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini posjetila je tri porodice na području Muftijstva zeničkog i uručila im poklon reisul-uleme.

Poklon reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića dodjeljuje se porodicama koje su dobile peto dijete, šesto ili više, a žive na području RS, odnosno šesto dijete, sedmo ili više, a žive na području FBiH.

Prilikom obilaska porodica Hadžiefendić, Mandžuka i Delić, dr. Malkić je prenijela selame reisul-uleme i uručila poklone, čestitala roditeljima, te kroz razgovor istakla kako je riječ o podršci i stimulaciji nataliteta.

Dr. Safija Malkić je izjavila kako je ovo jedna od najljepših aktivnosti koje realizira Odjel za brak i porodicu u toku mjeseca ramazana.

– Ovo su zaista lijepe posjete i mi nosimo vrlo lijepe utiske iz ovih porodica. To želimo prenijeti i na gledatelje BIR televizije, na naše džematlije koje ovim putem saznaju za ove svijetle primjere, te prepoznaju ovu aktivnost koju mi realiziramo i finansiramo iz Fonda Bejtul-mal kao izuzetno značajnu – da znaju da sredstva koja daju u Bejtul-mal, koja izdvajaju iz svojih imetaka kroz zekat i sadekatul-fitr idu za ovakve projekte. Ovo je zasigurno jedan od najljepših projekata – kao podrška natalitetu u Bosni i Hercegovini, te stimulacija porodicama koje je Allah, dž.š., počastio da imaju više djece. Ove posjete upriličene su u mubarek mjesecu ramazanu sa željom da se iskaže posebna pažnja koju Rijaset Islamske zajednice ukazuje porodicama dodjeljujući im poklon od reisul-uleme – kazala je dr. Malkić.

Prilikom posjeta porodicama u pratnji dr. Malkić bila je koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva zeničkog Mevlida Adilović, koja je naglasila kako je izuzetna čast i ponos Muftijstva zeničkog da među svojim članovima ima onih koji su opredijeljeni da imaju velike porodice.

– Svako dijete u našoj zajednici je bogatstvo i ono nam obećava budućnost. Porodice koje smo danas posjetili su aktivni članovi Islamske zajednice, vrijedni su i predivan su primjer za sredinu u kojoj žive. Ovo su zapravo pozitivni primjeri koji pokazuju i dokazuju kako je lijepo imati veliku porodicu i kako su te porodice uspješne – kazala je Adilović.

Na području Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići u džematu Donji Kovači poklon reisul-uleme uručen je Hadžiefendić Nedžadu i Lejli povodom rođenja njihovog osmog djeteta – sina Tahira.

Pored novorođenog sina Tahira, Nedžad i Lejla imaju pet sinova: Hamzu, Faruka, Vedada, Amara i Ahmeda, te dvije kćerke: Lamiju i Esmu.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.