Otvoren poziv za prijave na program Regionalnog partnerstva mladih Zapadnog Balkana

13 Feb 2024
451 puta

Da li ste mlada osoba, građanski orijentisan profesionalac koji radi u oblastima kao što su preduzetništvo, mediji, umjetnost, kultura, sport, politika ili akademska i istraživanja javnih politika? Ukoliko je odgovoran potvrdan, onda ste na pravom mjesto, obzirom da je otvoren javni poziv za prijem polaznika druge generacije Regionalnog partnerstva mladih.

Nekoliko organizacija i institucija iz tri zemlje Zapadnog Balkana, a uz podršku Međunarodnog republikanskog instituta (IRI) te Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) organizuje program Regionalnog partnestva mladih iz Bosne i Hercegovine, Kosova i Srbije.

Planirano je učešće nešto više od 60 mladih lidera i liderki od 19 do 32 godine koji žive u ove tri zemlje, odnosno, po 22 iz svake od njih.

Kandidati koji se prijavljuju trebaju ispunjavati sljedeće uslove:

  • otvoren um, radoznalost, kreativnost i fleksibilnost
  • posvećenost učešću u čestim aktivnostima programa, otprilike jednom u dva mjeseca, tokom 15-mjesečnog perioda (većina aktivnosti su dvodnevni događaji organizovani tokom vikenda)
  • spremnost za aktivnu saradnju sa pojedincima iz svih nacionalnosti, i sa institucijama/organizacijama u Bosni i Hercegovini, Kosovu i Srbiji
  • dostupnost i spremnost za putovanje unutar zemlje i regionalno na višednevne aktivnosti programa
  • spremnost za povezivanje i rad s vlastitim zajednicama u oblastima koje promovišu saradnju i izgradnju prekograničnih veza (poželjan je dokazani trag angažovanja u vlastitoj zajednici)
  • tečnost u engleskom jeziku

Svi osnovni troškovi povezani sa učešćem pojedinca u planiranim aktivnostima programa, uključujući putovanje, hotel i obroke tokom učešća, pokriveni su od strane organizatora programa.

Selekcija će biti izvršena na osnovu informacija koje su kandidati pružili putem obrasca za prijavu i CV-a. Kandidati koji uđu u uži izbor biće intervjuisani.

Rok za prijave je 29. februar, a detaljnije informacije su dostupne ovdje.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.