MSŠ Tešanj: Uspješan projekat "Jedan privrednik, jedna učionica"

14 Feb 2024
329 puta
Tešanjski privrednici su pokazali veliku humanost, empatiju i solidarnost u realizaciji našeg projekta
" Jedan privrednik, jedna učionica " ?‍??‍?
Mješovita srednja škola Tešanj se već duži niz godina svakodnevno susreće s problemima koje uzrokuje dotrajala stolarija u učionicama.
Već godinama pišemo projekte i molbe kako bi nam nadležne institucije promijenile stolariju , ali bezuspješno, nedostaju finansijska sredstva. Nisu pomogle ni činjenice da smo jedna od najvećih škola u Zeničko-dobojskom kantonu u koju se svake školske godine upiše po 12 novih odjeljenja učenika, koji se obrazuju za različita zanimanja. Trenutno se u našoj školi obrazuje 886 učenika.
Shodno teškoj situaciji u kojoj se nalazimo Školski odbor je donio odluku da pokrenemo proces izmjene stolarije uz pomoć naših tešanjskih privrednika. Tešanjski privrednici su po ko zna koji put pokazali veliku humanost ,empatiju i solidarnost, rado su se odazvali i podržali naš projekat " Jedan privrednik, jedna učionica. " Osim donirane stolarije privrednici će platiti i ugradnju iste.
Trenutno ne postoje riječi kojima bismo opisali sreću i zadovoljstvo što će naši učenici u narednom periodu imati prvenstveno sigurniji , a potom ljepši i ugodniji boravak u školskim klupama.
Našim dragim privrednicima zahvaljujemo se od srca u ime svih učenika i uposlenika Mješovite srednje škole Tešanj . Hvala vam što nas uvijek podržavate i ulažete u obrazovanje ??!
U narednom periodu objavit ćemo slike učionica u kojima je ugrađena nova stolarija, kao i informacije o donatorima.
Moramo napomenuti da su u ovoj akciji sudjelovali i donatori koji su željeli da daju svoj doprinos uplatom novčanih sredstava na naš školski račun. Od tog iznosa, također, će biti izmijenjena stolarija u učionicama koje nisu obuhvaćene prvom etapom projekta "Jedan privrednik, jedna učionica " .
Hvala vam svima od srca ??!
U nastavku slijedi spisak tešanjskih firmi koje su učestvovale u realizaciji projekta
" Jedan privrednik , jedna učionica " :
?Adi - Mark d.o.o
?Aluplastic Systems d.o.o
?Obnova d.o.o
?Star- S d.o.o
?Belif d.o.o
?DeA Company
?Nekretnine Star- S d.o.o
?HM Plast
?A-M Fensterbau und
Montage
?Adenal Plast
?Inter d.o.o
?TAG d.o.o
?Danial S d.o.o
?AB d.o.o
?Steel Company d.o.o
?Alba Plast
?Roše Metaling
?R Max d.o.o
?Žito promet d.o.o
?Fenestra technik
?GMC
?Secom
?Sajo Plast
?Nova Plast
ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.