Uništeno 25 vozila koja su oduzeta od prekršilaca saobraćajnih propisa

22 Feb 2024
383 puta

U zeničkom naselju Banlozi je uništeno 25 vozila koja su oduzeta od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja u saobraćaju.

Uništenje vozila izvršeno je u skladu sa pravosnažim presudama nadležnih sudova.

Oduzeti automobili uništeni su u krugu firme “Dilaver company“.

Od 2015. godine od kada se vrši uništavanja vozila kao sankcija za prekršioce, na području Zeničko-dobojskog kantona uništeno je 291 vozilo, a 200 ih je prodato putem licitacije.

“Saobraćajna kultura je kod nas na niskom nivou, ali moramo represivnim mjerama dati poruku svima koji ne žele da prihvate propise i da postupaju po njima kako će završiti njihov ljubimac”, kazao je glasnogovornik MUP-a ZDK Samir Valentić.

Policijski komesar Uprave policije ZDK Admir Gazić je kazao da su vozila oduzeta od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja.

“Na osnovu pravosnažnih rješenja nadležnih sudova danas ćemo izvršiti komisijsko uništenje 29 vozila, a pored toga vidjet ćete obilježena i 22 putnička motorna vozila koja će ići na prodaju preko javnog poziva i moći će se prijaviti samo pravna lica. Ta vozila se ne mogu registrovati, mogu se samo koristiti za dijelove ili staro željezo”, kazao je Gazić.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.