Na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne moguće obilnije padavine i jaki udari vjetra

19 Avg 2024
304 puta

Federalni hidrometeorološki zavod upozorio je službe Civilne zaštite mogućim obilnijim padavinama praćene grmljavinom i jakim udarima vjetra, lokalno vrlo jakog intenziteta.

Ovakve prilike se očekuju danas u vremenskom intervalu od 13 do 19 sati na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

Na osnovu dostupnih meteoroloških, hidroloških prognoza i raspoloživih platformi uključujući EFAS, moguća je pojava bujičnih i urbanih poplava.

U cilju smanjenja posljedica najavljenog nevremena, zaštite života i sprečavanja gubitaka, Služba civilne zaštite Tuzla, apeluje da građani budu spremni zaštiti sebe i svoju imovinu, i da preduzmu mjere pripravnosti za moguće vanredne događaje, koji uključuju: plavljenje imovine i saobraćajnica, poremećaje u snabdjevanju električnom energijom, vodom i komunikacijama.

Posebno se apeluje na građane koji žive u blizini vodotoka da provode mjere samozaštite u cilju smanjena i preduprijeđenja eventualnih šteta od štetnog djelovanja poplava po ljude i materijalna dobra.

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su registrovani na području Krajine, jugozapadu Bosne i zapadu Hercegovine.

(klix.ba)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.