Nastavak prekinute sjednice Skupštine ZDK

Prekinuta 21. sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona nastavlja se danas sa skraćenim dnevnim redom.

Prema zaključku Kolegija Skupštine na sjednici će  biti razmatrane samo tri tačke dnevnog reda, i to one koje se odnose na stanje i status kantonalnog budžeta u ovoj i narednoj godini.

Kao prva tačka bit će Prijedlog izmjena budžeta Zeničko-dobojskog kantona za 2015.godinu, koji će se razmatrati po hitnom postupku, dok će u nastavku sjednice biti razmatrani Nacrt budžeta Zeničko-dobojskog kantona za 2016. godinu, i Nacrt Zakona o izvršavanju budžeta Zeničko-dobojskog kantona u narednoj godini.

Treba reći da je na sjednici, koja je održavana i prekinuta u ponedjeljak, svoj glas za usvajanje ranije usaglašenog dnevnog reda dalo samo 17 zastupnika, a za usvajanje je bilo neophodno 18 glasova. Do narušavanja partnerskih odnosa u radu Skupštine ZDK-a došlo je zbog promjene statusa nekih zastupnika u svojim strankama, tako da su lični stavovi i lični interesi zastupnika postavljeni iznad potreba građana koji su glasali za neke zastupnike.

Nastavak sjednice Skupštine Zeničko-dobojskog kantona predviđen je za 10 sati.  

(FENA) M.B.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.