U Tesliću dječak preminuo od povreda

28 Dec 2015
3472 puta

Trinaestogodišnji dječak iz Teslića preminuo je od povreda zadobijenih usljed upravljanja vozilom u krugu preduzeća njegovog oca.

Sve se dogodilo jučer u mjestu Donji Ružević, u općini Teslić, oko 11.30 sati, kada je trinaestogodišnji dječak došao u krug preduzeća „Elgrad“, u vlasništvu njegovog oca, gdje je samoinicijativno sjeo u radno vozilo s fiksiranom prikolicom i bez vozačke kabine.

Dječak se vozio u krugu preduzeća i prilikom pokušaja parkiranja vozila, mjenjač je stavio u položaj za kretanje unazad, prilikom čega se  vozilom podvukao pod kamionsku prikolicu tako da je njegovo tijelo pritisnuto kamionskom prikolicom s gornje strane i šasijom radnog vozila s donje strane, usljed čega su nastale povrede opasne po život.

Jedan od radnika koji se nalazio u krugu preduzeća i dječakov brat koji živi u blizini mjesta događaja prevezli su povrijeđenog dječaka do Doma zdravlja Teslić, gdje je preminuo.

O navedenom događaju obavješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj.

Uviđaj  mjesta događaja izvršili su policijski službenici Policijske stanice Teslić zajedno s inspektorom zaštite na radu, saopćeno je danas iz CJB Doboj.

(FENA) D.V.

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.